Illegal Plants
Illegal Plants
Kasviperäisen ruoan blogi

Reseptien takana

IMG_2822_Facetune_23-08-2018-16-34-55.jpg
 
 

Millaiseksi haluan tuntea oloni kun olen 70-vuotias?

Olen Anette, 24-vuotias terveen elämän tutkiskelija sekä kestävämmän ja eettisemmän kuluttamisen kannustaja. Olen aina ollut kiinnostunut ravitsemuksesta ja löytänyt kasvipohjaisen ravinnon edut noin 3 vuotta sitten. Olen myös nautiskelija henkeen ja vereen.

Ravitsemustieteessä ei ole montaa absoluuttista totuutta, eikä kaikkien tarvitse syödä samalla tavalla. Siirryin vegaaniksi ympäristöön ja eettisyyteen liittyvistä syistä, mutta itselleni ja monelle muulle kasvipohjainen ravinto on tarjonnut useita terveyshyötyjä. Olen onnistunut parantamaan muun muassa epäpuhdasta ihoani ja suolistoni bakteerikantaa, minkä on todettu olevan yhteydessä useiden taudinaiheuttajien eliminointiin. Kasvipohjaisen ruoan on myös tutkittu pidentävän terveitä elinvuosia. Vaikka vegaanius on osittain kieltäytymistä, koen olevani ruoan suhteen paljon rennompi nyt kuin ennen, mikä on ihanaa!

Lähes kaikki ruokakulttuurit käyttävät eläinperäisiä tuotteita perinneresepteissään ja monet omatkin lapsuuden ruokakokemukseni liittyvät keskeisesti näihin. Tarvitseeko kuitenkaan tehdä niin kuin aina ennenkin on tehty? Kaikki suuret mullistukset ovat aina lähteneet pienestä joukosta omistautuneita yksilöitä.

Tämä blogi on omistettu vegaanisille resepteille. Ruoanlaitossani korostuu luonnollisuus, ravinnerikkaus, aidot maut ja yksinkertaisuus. Kaikki reseptit on tehty joka kaapista löytyvistä ainesosista ja niiden valmistus on tehty mahdollisimman vähillä vaiheilla.